Aquest bloc s'executa millor amb navegadors com el Mozilla Firefox, Google Chrome o Safari

2 de maig 2012

L'EPS en marxa!

Des de fa unes setmanes estem realitzant, com ja vam anunciar, les jornades de l'EPS - Espai de Participació a Secundària amb l'alumnat de diferents instituts dels districtes d'Horta-Guinardó i Les Corts.

En començar el mes d'abril es van realitzar les primeres sessions.  L'alumnat dels instituts Joan Brossa i Ferran Tallada va fer la primera sessió al Punt 7 i l'alumnat de l'institut Les Corts la va fer a l'Espai Jovecardí

Aquesta primera sessió es va començar amb una presentació dels assistents, tant dinamitzadors de les entitats com alumnes i professores. La primera activitat va ser un joc de rol, creat per les entitats del CJB expressament per aquesta ocasió. En aquest joc, anomenat "EPS! - Que no ens retallin la participació!" planteja un parell de situacions reals d'instituts de la ciutat i un seguit de personatges que hi intervindran, el rol del qual hauran d'assumir les jugadores i jugadors ja sigui individualment o bé per petits equips. Amb aquestes situacions, treballen la participació des de diferents punts de vista als que tenen per costum de realitzar. 

Una vegada acabat el joc, es va procedir a fer una reflexió sobre com havien vist la participació necessària per realitzar diferents accions a l'institut des de nous punts de vista i d'aquí es va passar a treballar el seu institut de manera més concreta. 

En els dos casos es va fer un anàlisi sobre els Defectes, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats que tenien els diferents centres a l'hora de facilitar o no la seva participació i activitat i en base a això, van proposar algunes accions per mirar de dur a terme durant les dues setmanes següents. 

Una vegada passades aquestes dues setmanes, ens tornem a trobar perquè ens expliquin com han estat fent activitat a l'institut, amb quins problemes s'han trobat i tornarem a intercanviar amb les dinamitzadores i dinamitzadors de les entitats preguntes i consells que els poden anar bé de cara al seu treball diari a l'institut. 

Tornem aviat, amb notícies de les segones sessions!